I.B.A. CROATIA – OSNIVANJE ; Svibanj 2005.godine

U travnju 2005. godine , RAJKO BAČNAR pristupio je OSNOVNOM TEČAJU ZA TJELOHRANITELJE u SLOVENIJI ,pod vodstvom Zamjenika Generalnog direktora IBA-e i Međunarodnog instruktora PETER BACH.

Već u svibnju 2005. godine prijavio se je na SPECIJALISTIČKE TEČAJEVE .S odličnim uspjehom je završio tečajeve CQB , TATCICAL FIREARMS i SNAJPER-PROTU SNAJPER , pod vodstvom Generalnog direktora i Profesora IBA-e ,Barona   James Castelshort .

Napominjemo da je već i prije bilo par kandidata iz Hrvatske koji su završili OSNOVNI TEČAJ ZA TJELOHRANITELJE.

Na temelju pokazanih rezultata i broja sati specijalističkih obuka , Zamjenika Generalnog direktora IBA-e , PETER BACH , odlučio je dati RAJKU BAČNAR status POVJERENIKA IBA-e za područje Hrvatske.

U početku je još nekolicina kandidata ,u organizaciji Povjerenika IBA-e za Hrvatsku ,završilo OSNOVNI TEČAJ u SLOVENIJI. Među njima je bio i sadašnji dopredsjednik IBA-e CROATIA, DARKO PLANTARIĆ.

Gdin. Darko Plantarić po osnivanju i u prvom mandatu postaje Direktor IBA CROATIA, kako bi preuzeo obveze organizacije i na taj način napravio prostora RAJKU BAČNARU da završi čim više specijalističkih tečajeva ,te stekne zvanje Pomoćnog instruktora, što je na posljetku i učinjeno.

U sljedećem mandatu RAJKO BAČNAR postaje predsjednik IBA-CROATIA , Pomoćni instruktor , a na području Balkanske regije zamjenik Direktoru za tu regiju,gdin. PETERU BACHU.

Dopredsjednik IBA CROATIA,kao i stručni savjetnik postaje DARKO PLANTARIĆ.

Prvi OSNOVNI TEČAJ ZA TJELOHRANITELJE održan je u RIJECI , u veljači ,2006.god.

2006. GODINA

Održana su tri osnovna tečaja na kojemu su prisustvovali samostalno zaštitari tvrtke SOKOL-MARIĆ -,GORAN JOVIĆ , zaštitar tvrtke BOND ZAŠTITA,BORISLAV BIJELIĆ,djelatnici zaštitarske tvrtke CRNI VJETAR iz Pule ,djelatnik tvrtke PROTECT, ĐONI DERANJA te zaštitar tvrtke AKD,ZORAN ĆUIĆ.

Na ovom OSNOVNOM TEČAJU ZA TJELOHRANITELJE ,pod vodstvom Međunarodnog instruktora PETERA BACHA , specijaliziralo se je u praktičnom dijelu ulaz i izlaz s VIP osobom na jahti.

Održan je i jedan SPECIJALISTIČKI TEČAJ D.A.R.T ZA TJELOHRANITELJE u Lipanj 2006. Po prvi put su se i kod nas počeli održavati specijalistički tečajevi. Tečaj D.A.R.T.je osobno vodio naš Generalni direktor i Profesor IBA- e , Baron James Castelshort .

2007. GODINA